Saltar apartados

US Legal System

En la seua edició de 2018, el curs "Introduction to the O.S. Legal System" ha sigut tot un èxit, destacant la implicació i la participació dels estudiants. El nostre més sincer agraïment a la professora Toni Jaeger-Fine, de la Universitat de Fordham, per acceptar una vegada més la invitació de la Facultat de Dret per a impartir aquest curs, que esperem es puga repetir en el futur.

Curs US Legal System


Informació

En un món globalitzat on els conflictes jurídics no coneixen fronteres i on cada vegada és més habitual la mobilitat dels professionals del dret, és fonamental conèixer altres sistemes jurídics. Per aquesta raó, en el seu afany per oferir als alumnes complements formatius extracurriculares de qualitat, la Facultat de Dret de la Universitat d'Alacant, amb la col·laboració amb el Vicerectorat d'Estudis Planificació i Qualitat, ha organitzat aquest curs sobre el sistema judicial americà, paradigma dels ordenaments jurídics del Common Law.

El curs Introduction to the O.S. Legal System pretén oferir una visió panoràmica del sistema legal americà. Partint de l'anàlisi la Constitució americana, s'estudiarà el sistema judicial nord-americà i el funcionament de la doctrina del precedent i del stare decisis.

Els alumnes tindran l'oportunitat d'analitzar textos legals i resolucions judicials originals. D'altra banda, el curs serà impartit íntegrament en anglès per Toni M. Fine, professora de la prestigiosa Fordham School of Law de Nova York. D'altra banda, Per açò és imprescindible un adequat domini d'aquest idioma per al correcte aprofitament del curs.

El curs s'impartirà del 2 al 3 de maig de 2018 de 15:00 a 18:00 h en l'aula DE/1-15P de la Facultat de Dret.

Toni M. Fine

Toni M. Fine, és Vicedegana de relacions internacionals d'una de les escoles de Dret més prestigioses dels Estats Units, la Fordham University Law School de Nova York. És autora de nombroses publicacions científiques entre les quals destaca la seua monografia An Introduction to the Anglo-American legal System (Aranzadi, 2007), així com nombrosos articles especialitzats. És així mateix representant de la Garriges Chair in Global Law en la ciutat de Nova York. El seu reconegut prestigi en el coneixement del sistema legal americà li ha portat a impartir docència en universitats d'Argentina, Brasil, Egipte, Alemanya, Itàlia, Japó, Mèxic, Nigèria o Espanya.

Més informació

Programa

Unit 1. Structure of the United States Federal Government.

Unit 2. United States Independent Agencies and Government Corporations.

Unit 3. Diagram of O.S. State and Federal Court Systems and Hierarchy.

Unit 4. Geographic Boundaries of United States Courts of Appeals and United States District Courts.

Unit 5. Common Law Method.

Unit 6. An Exercise in Case Law Synthesis

Més informació (programa estès)

Preinscripció i matrícula

Preu: 30 %u20AC

Preinscripció: Del 16 de març a l'11 d'abril de 2018, emplenant el formulari web disponible en aquest enllaç.

Matrícula: Del 16 al 27 d'abril de 2018. Es realitzarà a través d'UACloud (automatrícula) seguint les instruccions que rebràs per e-mail una vegada finalitze el termini de preinscripció.

Taxes: El sol·licitant haurà d'obtenir el rebut de taxes una vegada formalitzada la matrícula, i abonar-ho, bé a través de Campus Virtual o bé en una entitat bancària col·laboradora de la UA, abans del dia 27 d'abril (inclusivament). No serà necessari que s'aporte justificant del pagament a la Secretaria.

IMPORTANT. Si no es realitza el pagament del rebut, no es completarà la matrícula i no es tindrà dret al reconeixement de crèdits ni a l'assistència al curs.

Materials

Bibliografia recomanada

Toni M. Fine, An Introduction to the Anglo-American Legal System, Thomson-Aranzadi, Navarra, 2007.

Reconeixement de crèdits

Titulacions de grau.

Curs amb reconeixement acadèmic d'1 crèdit optatiu d'activitats universitàries culturals, esportives, de representació estudiantil, solidàries i de cooperació de la UA (pendent d'aprovació).

Titulacions de plans d'estudis en extinció.

Curs amb reconeixement acadèmic d'1 crèdit de lliure elecció (pendent d'aprovació).

Facultat de Dret


Facultat de Dret
Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3573

Fax: (+34) 96 590 9896

Twitter: https://twitter.com/derecho_ua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464