Saltar apartados

Master universitari en advocacia

Logo master en abogacia

 

INFORMACIÓ DE PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA PER Al CURS 2019-2020

(Per a qualsevol aclariment sobre la preinscripció, l'alumnat pot posar-se en contacte amb el Centre de Formació Contínua de la Universitat d'Alacant)

 

INFORMACIÓ SOBRE LA TITULACIÓ
Accés, perfil d'ingrés, guies docents, pla d'estudis, fullet de titulació, informació sobre el TFM

HORARIS, GRUPS I EXÀMENS
Horaris per grups, dates d'exàmens

NORMATIVA
Matrícula, permanència i continuació d'estudis, acreditació d'idiomes, treball fi de màster, avaluació, reconeixement i transferència de crèdits

UNA ALTRA INFORMACIÓ D'INTERÈS
Preguntes i respostes freqüents, glossari de termes universitaris, beques, contrasenya en campus virtual, TIU, Col·legi de

 

PREGUNTES I RESPOSTES FREQÜENTS

¿És obligatori el Master en Advocacia per a poder exercir la professió d'advocat/a?

En virtut de la nova disposició addicional vuitena de la Llei 34/2006, de 30 d'octubre, sobre l'accés a les professions d'Advocat i Procurador dels Tribunals, introduïda per la Llei 5/2012, de 6 de juliol, de mediació en assumptes civils i mercantils, no s'exigeix cap requisit per a exercir la professió als llicenciats en Dret, sempre que en el termini màxim de dos anys, a comptar del moment en què es troben en condicions de sol·licitar l'expedició del títol oficial de llicenciat en Dret, procedisquen a col·legiar-se com a exercents o no exercents.

Per tant, la realització del Màster, així com la superació de l'examen d'Estat, serà obligatori per als estudiants de grau, però no per als de llicenciatura.

¿Per què fer el Màster?

Malgrat no ser obligatori, la Facultat de Dret i el Col·legi de l'Advocacia d'Alacant han decidit mantenir l'oferta de Màster de l'Advocacia amb la finalitat de satisfer la demanda dels llicenciats en Dret d'obtenir una sòlida formació que els capacite per a l'exercici de l'advocacia. El Màster suposa l'adaptació a la nova regulació derivada de la Llei d'Accés a l'Advocacia del «Curs General per a la Formació d'Advocats» de l'Escola de Pràctica Jurídica d'Alacant, impartit de forma ininterrompuda des del setembre de 1981 fins al novembre del 2012, al qual substitueix, per la qual cosa aquest Màster serà l'únic mitjà que en el futur habilitarà per a realitzar la prova CAP, necessària per a exercir com a advocat del torn d'ofici. A més, es tracta d'un Màster oficial que dóna accés als estudis de doctorat.

Quina és la durada del Màster?

El pla d'estudis del Màster en Advocacia per la Universitat d'Alacant consta de 90 crèdits ECTS, distribuïts en dos cursos acadèmics. El primer curs comprèn un període formatiu de 60 crèdits distribuïts en assignatures amb un enfocament eminentment pràctic, que seran impartides per professors, advocats en exercici i altres professionals. Els 30 crèdits corresponents al segon curs acadèmic es dediquen a un període de pràctiques dissenyat, organitzat i homologat per l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia d'Alacant.

Facultat de Dret


Facultat de Dret
Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3573

Fax: (+34) 96 590 9896

Twitter: https://twitter.com/derecho_ua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464